lunes, 8 de diciembre de 2014

Bakery

 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 









 
 









If you follow me on Instagram you know that 2 or 3 weeks ago I took some bakery lessons to learn how to do conchas and croissants, it was a long process, since 2 pm to 9 pm we were making everything to make this two, so I want to share with you this recipe to make this delicious, yummy, great conchas and if you make them please tag me on Instagram     (  @thegolduchess ) so I can see how they turn to you.


Here is the recipe:

·         500 gr white flour

·         400 gr sugar

·         4 gr of dry yeast

·         250 gr warm milk (not too warm but not cold)

·         60 gr real butter (not margarine)

·         2 eggs

·         10 gr of salt

 

Coverage:

·         240 gr white flour

·         240 gr icing sugar

·         180 gr shortening

 

 

Procedure:

Mix all the dry ingredients in a bowl except the salt. The butter will be blend with the flour with the fingers. Put the mixture over the work area and we make a circle with the mixture and inside we are going to put the salt, eggs and milk. We start to incorporate the mixture little by little with the ingredients that are inside the circle. When everything is incorporated we knead using the French method until the mixture is easily deployed from the work area without adding more flour. This should take from 10 to 15 minutes until the mixture is ready. We make a circle with the mixture, we put it on a greased bowl, cover with a rag or plastic and we leave it to room temperature from 45 minutes to 1 hour, until the mix has double in size.

While the mix grows we prepared the cover mixing white flour, sugar and the shortening with the hands until it looks and feels like clay. With it we form a big roll and cut it in portions of 40 gr approx. and give them the shape of a circle, keep them by the side.

Once the mixture double in size, we put it over the work area and cut portions of 60 gr. With this portions we form circles, put the circles on a greased tray leaving some space between them so they don’t touch each other when they cook. Let them rest for 15 minutes and after that smash them with the palm of your hand. Form some disc with the cover circles seeking that they’ll be bigger than the other mixture. Put a little bit of water between the 2 mix, pressing softly and with a knife make a design on the cover.

Let them grow for over an hour and a half and the put them on the oven to 180 c° for 20 or 25 minutes making a switch on the tray at the minute 13. Let them cool and enjoy!!!!!

 _________________________________________________________________________________
 
 
Ingredientes  (rinde 15-20 piezas)
·        500 g de harina blanca
·        40 g de azúcar
·        4 g de levadura seca 250 g de leche tibia
·        250 g de leche tibia
·        60 g de mantequilla
·        2 huevos
·        10 g de sal
Cobertura
·        240 g de harina blanca
·        240 g de azúcar glas
·        180 g de manteca vegetal
Instrucciones
Mezclamos todos los ingredientes secos excepto la sal en un tazón. La mantequilla se deshace en la harina con los dedos.  Volcamos la mezcla sobre la superficie de trabajo y formamos una fuente, en el centro ponemos la sal junto con los huevos y la leche. Comenzamos a incorporar la mezcla de harina poco a poco hacia el centro de la fuente. Cuando todo este integrado amasamos utilizando el método francés de estirar, envolver, levantar y dejar caer hasta que la masa se despegue fácilmente de la superficie de trabajo sin añadir harina. Esto nos debe de tomar de 10 a 15 min hasta que la masa este lisa. Formamos una bola, la ponemos en un tazón engrasado, cubrimos con un trapo o plástico para alimentos y dejamos levar a temperatura ambiente durante 45 min – 1 hr. o hasta doblar su tamaño. Mientras la masa crece preparamos la cobertura mezclando el harina, azúcar y manteca con las manos hasta formar una pasta como plastilina. Con ella formamos rollos que cortamos en porciones de 40 g aproximadamente y les damos forma de bolita y las reservamos.
Una vez que la masa haya crecido la ponemos sobre la superficie de trabajo y cortamos en porciones de 60 g aprox. Con estas porciones formamos bolitas utilizando la técnica de boleo aprendida en el taller. Colocamos las bolitas en una charola engrasada dejando espacio entre ellas para que no se toquen al crecer. Las dejamos reposar durante 15 min. Después de esto las aplastamos con la palma de la mano. Formamos discos aplanados con las bolitas de cobertura procurando que sean un poco más grandes que las bolitas de masa aplastadas. Barnizamos con agua que nos servirá para pegar la cobertura en la masa, presionamos ligeramente y con un utensilio de marcado o un cuchillo hacemos el diseño de la cobertura.
Dejamos levar por 1hr y media y horneamos a 180 C por 20-25 minutos rotando la charola a medio horneado. Se dejan enfriar y a disfrutar.
 
 




No hay comentarios.: